Flicka

Sedan 2013 drivs det framgångsrika Flickaprojektet i Afarregionen i Norra Etiopien med stöd av FN-förbundet. Hittills har det nått flickor, pojkar, kvinnor och män i distriktet Afambo. Ny utökas projektet till Abaladistriktet och kommer på så vis att nå ut till ännu fler.

FN-förbundet är en medlemsorganisation där du kan engagera dig för våra projekt. Även på egen hand finns det mycket du kan göra.

Jämställdhet är en mänsklig rättighet men verkligheten ser annorlunda ut. Se en film om projekten vi stödjer i Etiopien.

- Jag skulle aldrig könsstympa mina barn, säger Kediga Ali, 15 år. Hon är bosatt i nordöstra Etiopien där FN:s befolkningsfond arbetar med flickors rättigheter och reproduktiv hälsa. Vi stödjer deras projekt med två olika inriktningar i Afarregionen – barnäktenskap och könsstympning.

Alltid på Flicka

FN-förbundet är en medlemsorganisation där du kan engagera dig för våra projekt. Även på egen hand finns det mycket du kan göra.

Vill du vara med och se till att flickor ska få vara barn, röja världen från minor och ge barn i fattigdom en möjlighet till att få gå i skola? Vi bedriver insamling genom Insamlingsstiftelsen FN-fonden till FN:s arbete i fält. Genom att stödja FN-förbundet ser du till att FN kan fortsätta arbeta för en bättre och mer rättvis värld.

FN-förbundet har genom insamlingsstiftelsen FN-fonden ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll. Din gåva förs över till FN:s befolkningsfond och deras projekt i Afarregionen i Etiopien. Tack vare ditt bidrag kan vi stoppa barnäktenskap och könsstympning!

UN News

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram