Skolmat

För hundratusentals barn i Etiopien är skolmaten en livlina. Ett mål mat kostar bara 2 kr men det gör mycket för barn som Asqual.

En smula kunskap gör en förbaskad skillnad. I en animerad film visar Henrik Schyffert och Svenska FN-förbundet med hjälp av en badanka och ett gäng pingviner hur världen kan bli bättre.

Genom projektet Skolmat vill vi stoppa hungern och starta skolgång. En skolmåltid kostar 2 kronor. Det är ett lågt pris för att ge ett barn en ljusare framtid.

Var med du också!

Fattigdom och svält är oftast anledningen till att barn inte får möjlighet till utbildning. Se en film om projektet vi stödjer i Etiopien.

Alltid på Skolmat

Vill du engagera dig för en bättre och mer rättvis värld? Här kan du läsa mer om hur du kan engagera dig, din förening, din skola eller ditt företag - tillsammans kan vi göra skillnad!

Vill du vara med och se till att flickor ska få vara barn, röja världen från minor och ge barn i fattigdom en möjlighet till att få gå i skola? Vi bedriver insamling genom Insamlingsstiftelsen FN-fonden till FN:s arbete i fält. Genom att stödja FN-förbundet ser du till att FN kan fortsätta arbeta för en bättre och mer rättvis värld.

FN-förbundet har genom insamlingsstiftelsen FN-fonden ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll. Din gåva förs över till FN:s livsmedelsprogram och deras projekt i Etiopien, Afghanistan, Kambodja och Demokratiska Republiken Kongo. Tack vare ditt bidrag kan fler barn få gå i skolan och få en ljusare framtid!

Butik. Beställ läromedel och andra produkter från vår butik.

Läs fler nyheter

UN News

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram