Svenska FN-förbundet

Vi gör skillnad. Vi skapar en bättre värld genom att varje dag arbeta för fred, utveckling och mänskliga rättigheter. Som medlem och bidragsgivare skapar du hopp och räddar liv. Nu och i framtiden.

Svenska FN-förbundet arbetar för att föra samman individer och organisationer i ett gemensamt arbete för ett bättre och starkare FN. FN-förbundet grundades 1957 och har i dag tusentals personer som medlemmar.

Vi har också...

FN-förbundet arbetar med frågor som fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och demokrati, fattigdomsbekämpning och utveckling. Vi deltar i debatten om FN:s framtid genom att påverka makthavare och beslutsfattare, informerar och utbildar genom exempelvis studieresor och seminarier, samt granskar Sveriges åtaganden gentemot FN-konventioner.

Vi driver också ett flertal projekt för att sprida kunskap om FN:s arbete inom mänskliga rättigheter, utveckling och fred. FN-förbundets insamlingsverksamhet till dessa viktiga projekt som saknar resurser utförs på uppdrag av FN-fonden. Projekten fokuserar på minröjning, att barn som lever i extrem fattigdom ska få gratis skolmat och att stärka flickors rättigheter.

Just nu pågår även katastrofinsamling till FN:s arbete med att ge mat till flyktingar i Syrien och närliggande länder.

FN-fonden
Svenska FN-förbundet startade år 2006 FN-fonden, en insamlingsstiftelse till stöd för FN:s internationella projekt. Läs mer om FN-fonden.

Kontakta FN-förbundets webbredaktör

FN-information. Historia, organisation, ekonomi med mera. Distrikt & föreningar. Hitta en lokal FN-förening nära dig. Läs mer om våra FN-skolor Butik. Beställ läromedel och andra produkter från vår butik.

Läs fler nyheter

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram