Just nu på skolsidan

Sex gånger per år kan du få vårt nyhetsbrev Skoltips. Skoltips har en internationell profil och innehåller bland annat idéer och tips på aktiviteter som kan genomföras i klassrummet.

Fördjupa er skolas globala profil i samarbete med Svenska FN-förbundet. Ansök om att bli certifierad FN-skola!

Alltid på skolsidan

FN-rollspel är en pedagogisk metod som gör internationella komplexa frågor mer begripliga och engagerande. Att delta i ett FN-rollspel ger ett unikt tillfälle att lära sig förstå andra länders politik och utspel samt inblick i olika länders perspektiv i internationella förhandlingar.

Vi producerar lärarhandledningar och studiematerial anpassade för elever i olika årskurser. Dessa kan beställas eller laddas ned direkt från hemsidan.

Genom certifiering av gymnasieskolor med global profil samarbetar FN-förbundet med ett trettiotal skolor som vill fördjupa sin profilering. Här kan du läsa mer om våra FN-skolor och se vad det innebär att samarbeta med FN-förbundet.

Här hittar ni aktiviteter som vi genomför på FN-skolorna under läsåret och andra datum som är värda att lägga på minnet.

Sex gånger per år kan du få vårt nyhetsbrev Skoltips. Skoltips har en internationell profil och innehåller bland annat idéer och tips på aktiviteter som kan genomföras i klassrummet.

Det finns många goda anledningar att arbeta med FN-förbundets projekt i skolan. Det ger både kunskap om globala frågor och en känsla till eleverna att det går att göra skillnad. På de här sidorna har vi samlat idéer, filmer och övningar knutna till var och en av våra tre projekt.

Lär dig mer om FN-förbundet, FN och deras arbete med mänskliga rättigheter, utveckling och fred och säkerhet! Se våra kurser om FN.

På den här sidan hittar du information om och länkar till FN-förbundets informationssajter Globalis och Världskoll samt DagDok, Dag Hammarskjöldbibliotekets guide till FN.

Här hittar du information om FN, historia, generalsekreterare, organisation, nyhetstjänster etc. Hittar du inte svaret på det du söker kan du maila oss på infojouren@fn.se

 • FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter 2016

  25 maj

  Välkommen till prisutdelning och paneldiskussion om det svenska skyddet mot barn- och tvångsäktenskap den 2 juni kl 11.

 • Ge civilsamhället insyn i FN

  20 maj

  Civilsamhället måste garanteras insyn i FN-arbetet, säger Svenska FN-förbundet efter att Islamiska konferensorganisationen stoppat en rad hbtq-organisationer från att närvara vid en hiv/aids-konferens i juni.

 • Agera mot sexuella övergrepp

  18 maj

  Öppenhet och press på truppbidragande länder krävs för att stoppa sexuella övergrepp i fredsfrämjande FN-insatser, säger Svenska FN-förbundet.

Läs fler nyheter

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram