Just nu på skolsidan

Sex gånger per år kan du få vårt nyhetsbrev Skoltips. Skoltips har en internationell profil och innehåller bland annat idéer och tips på aktiviteter som kan genomföras i klassrummet.

Fördjupa er skolas globala profil i samarbete med Svenska FN-förbundet. Ansök om att bli certifierad FN-skola!

Alltid på skolsidan

FN-rollspel är en pedagogisk metod som gör internationella komplexa frågor mer begripliga och engagerande. Att delta i ett FN-rollspel ger ett unikt tillfälle att lära sig förstå andra länders politik och utspel samt inblick i olika länders perspektiv i internationella förhandlingar.

Vi producerar lärarhandledningar och studiematerial anpassade för elever i olika årskurser. Dessa kan beställas eller laddas ned direkt från hemsidan.

Genom certifiering av gymnasieskolor med global profil samarbetar FN-förbundet med ett trettiotal skolor som vill fördjupa sin profilering. Här kan du läsa mer om våra FN-skolor och se vad det innebär att samarbeta med FN-förbundet.

Här hittar ni aktiviteter som vi genomför på FN-skolorna under läsåret och andra datum som är värda att lägga på minnet.

Sex gånger per år kan du få vårt nyhetsbrev Skoltips. Skoltips har en internationell profil och innehåller bland annat idéer och tips på aktiviteter som kan genomföras i klassrummet.

Det finns många goda anledningar att arbeta med FN-förbundets projekt i skolan. Det ger både kunskap om globala frågor och en känsla till eleverna att det går att göra skillnad. På de här sidorna har vi samlat idéer, filmer och övningar knutna till var och en av våra tre projekt.

Lär dig mer om FN-förbundet, FN och deras arbete med mänskliga rättigheter, utveckling och fred och säkerhet! Se våra kurser om FN.

På den här sidan hittar du information om och länkar till FN-förbundets informationssajter Globalis och Världskoll samt DagDok, Dag Hammarskjöldbibliotekets guide till FN.

Här hittar du information om FN, historia, generalsekreterare, organisation, nyhetstjänster etc. Hittar du inte svaret på det du söker kan du maila oss på infojouren@fn.se

 • Etiopiska städer fördömer barnäktenskap och könsstympning

  19 aug

  Tack vare FN-förbundets projekt Flicka har tre städer i Afambo-distriktet i Etiopien offentligt fördömt barnäktenskap och könsstympning. Vi tackar alla som har bidragit till en bättre framtid för många flickor!

 • Försvara barns rättigheter i Turkiet!

  16 aug

  Omvärlden måste försvara barns rättigheter och Turkiet måste tala klarspråk om hur man ser på skydd mot sexuella övergrepp och giftermål med unga, säger Svenska FN-förbundet som driver kampanjen Stoppa barnäktenskap.

 • Svåra konflikter kräver aktivt säkerhetsråd

  15 aug

  Under sommaren har en rad konflikter förvärrats med stort humanitärt lidande som följd. Det säkerhetsråd som Sverige nyligen valdes in i måste visa handlingskraft, skriver Aleksander Gabelic.

Läs fler nyheter

 • B-kurs om fred, säkerhet och nedrustning

  10 sep
  Skolgränd 2, Stockholm

 • Framtidsveckan i Kristianstad

  12 sep - 18 sep
  Regionmuseet, Kristianstad bl.a.

  Framtidsveckan – för en hållbar utveckling/ omställning är en aktivitet somFN-föreningen tillsammans med andra organisationer i Kristianstads kommun genomför under september 2016 i samverkan med Agenda 21.
  Under Framtidsveckan fokuserar vi på att hela kommunen skall vara hållbar - ekonomiskt, miljömässigt, socialt och demokratiskt. Vi driver på för ett hållbart Kristianstad!

 • Höstupptakt

  12 sep

  Välkommen på höstupptakt! Mer info kommer inom kort.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram