Idén om den goda debatten

Ett rollspel ska kännetecknas av god stämning och artig debatt. Det är din uppgift som ordförande att underlätta och främja detta. Det finns olika sätt att nå dit, vilka vi kommer att behandla senare i texten. Men varför är det så viktigt att det blir en bra debatt? Det finns flera anledningar.

Först och främst innebär en bra debatt om ämnet ifråga att de som deltar lär sig mer om ämnet och om andra staters ståndpunkter. Därmed medför det att delegaterna när de kommer hem från rollspelet har ett större intresse för politik och för vår världs framtid än när det började. Rollspelet blir också mycket roligare och intressantare om debatten är god, och många stater är delaktiga. Det blir roligare att se på för observatörer och lärare från andra skolor, som därmed kan inspireras att ha egna rollspel.

Som ordförande är det också viktigt att komma ihåg att många av deltagarna är skolelever, vars betyg är beroende av hur de presterar. Som ordförande är det din skyldighet att skapa en miljö där dessa elever gör sitt bästa, och det underlättas genom en god debatt.

Kontakta Helén Huledal

 • Säkerhetsrådsdebatt

  8 feb

  Hör FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic debattera Sveriges kandidatur till en plats i FN:s säkerhetsråd med Expressens ledarskribent Anna Dahlberg.

 • Världen sviker Syrien - igen

  5 feb

  Löftena om humanitär hjälp till Syrien överskuggas av sammanbrottet för fredssamtalen i Genève, säger Aleksander Gabelic.

 • Stort hjälpbehov inför Syrienmöte i London

  3 feb

  Förra året fick FN bara 3,3 miljarder dollar av begärda 8,4 miljarder till humanitär hjälp i Syrienkonflikten. Den 4 februari samlas världens länder till givarmöte i London.

Läs fler nyheter

 • Kick-off för FN-elevföreningar

  11 feb
  Svenska FN-förbundets kansli, Stockholm

  För er som inte hade möjlighet att skicka elever till kick-offen för FN-elevföreningar under hösten 2015 erbjuds ni nu ännu ett tillfälle.

 • B-kurs om mänskliga rättigheter

  13 feb
  Göteborg

 • Filmen Mediterranea

  14 feb
  Filmmuseet, Ö. Storgatan 53, Kristianstad

  14.00 Film om två vänner som reser över land och hav för att nå Italien. Tillsammans drömmer de om nya livsmöjligheter, men väl framme ersätts det löftet med utmaningar och en disillusionerad verklighet.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram