Idén om den goda debatten

Ett rollspel ska kännetecknas av god stämning och artig debatt. Det är din uppgift som ordförande att underlätta och främja detta. Det finns olika sätt att nå dit, vilka vi kommer att behandla senare i texten. Men varför är det så viktigt att det blir en bra debatt? Det finns flera anledningar.

Först och främst innebär en bra debatt om ämnet ifråga att de som deltar lär sig mer om ämnet och om andra staters ståndpunkter. Därmed medför det att delegaterna när de kommer hem från rollspelet har ett större intresse för politik och för vår världs framtid än när det började. Rollspelet blir också mycket roligare och intressantare om debatten är god, och många stater är delaktiga. Det blir roligare att se på för observatörer och lärare från andra skolor, som därmed kan inspireras att ha egna rollspel.

Som ordförande är det också viktigt att komma ihåg att många av deltagarna är skolelever, vars betyg är beroende av hur de presterar. Som ordförande är det din skyldighet att skapa en miljö där dessa elever gör sitt bästa, och det underlättas genom en god debatt.

Kontakta Terese Johansson

Läs fler nyheter

 • World Press Freedom Day - Ola Sigvardsson

  3 maj
  Naturums hörsal, på Helgeå.

  15.00 Om Pressfriheten och ansvaret - lärdomar från terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Sveriges Pressombudsman Ola Sigvardsson, bördig från Tollarp, föreläser.

 • UNg15

  21 maj - 24 maj
  Sida Partnership Forum i Härnösand

  UNg15 är FN-förbundets årliga ungdomshelg som samlar 70 FN-engagerade ungdomar från hela Sverige. Årets tema är mänskliga rättigheter och helgen kommer bl.a. bjuda på spännande workshops, föreläsningar, FN-rollspel och karriärtips.

 • FNs dag för Mångfald och kulturell dialog

  21 maj
  Urbana Hembygdsgården, Kristianstad

  18 - 20 En kväll med kulturell dialog, mat och gemenskap. Panelsamtal mellan representanter för Svenska Kyrkan, frikyrkorna, de muslimska församlingarna m.fl. Mångkulturell underhållning. Urbana Hembygdsgården, Näsbychaussén 101.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram