Idén om den goda debatten

Ett rollspel ska kännetecknas av god stämning och artig debatt. Det är din uppgift som ordförande att underlätta och främja detta. Det finns olika sätt att nå dit, vilka vi kommer att behandla senare i texten. Men varför är det så viktigt att det blir en bra debatt? Det finns flera anledningar.

Först och främst innebär en bra debatt om ämnet ifråga att de som deltar lär sig mer om ämnet och om andra staters ståndpunkter. Därmed medför det att delegaterna när de kommer hem från rollspelet har ett större intresse för politik och för vår världs framtid än när det började. Rollspelet blir också mycket roligare och intressantare om debatten är god, och många stater är delaktiga. Det blir roligare att se på för observatörer och lärare från andra skolor, som därmed kan inspireras att ha egna rollspel.

Som ordförande är det också viktigt att komma ihåg att många av deltagarna är skolelever, vars betyg är beroende av hur de presterar. Som ordförande är det din skyldighet att skapa en miljö där dessa elever gör sitt bästa, och det underlättas genom en god debatt.

Kontakta Terese Johansson

 • Diskussion om läget i Rwanda

  23 apr

  Problem och möjligheter tjugo år efter folkmordet i Rwanda diskuterades när landets Sverigeambassadör gästade Svenska FN-förbundet på onsdagen.

 • Försvarsutspel i fel riktning

  23 apr

  Minskade anslag till Försvarsmaktens internationella insatser riskerar att permanenta Sveriges låga deltagande i det fredsfrämjande arbetet, säger Svenska FN-förbundet i en kommentar till ett regeringsutspel på DN Debatt.

 • Frukostmöte om UNDP:s arbete med Syrienkrisen

  22 apr

  Yasmine Sherif, svensk folkrättsjurist som arbetat i fält för FN i över 20 år, besöker Sverige för att berätta om arbetet i Syrien och de närliggande länderna.

Läs fler nyheter

 • Too young to wed

  24 apr - 18 maj
  Stadsgårdshamnen 22, Stockholm

  Utställningen "Too young to wed" visas på Fotografiska museet i Stockholm.

 • Pubkväll med FN-tema

  24 apr
  Café Bojan (Stockholms Universitet)

  Stockholms Studentsektion annordnar en pubkväll med tema FN, välkomna!

  Om du vill få mer information om Studentsektionens aktiviteter, gå in på deras Facebook-sida här

 • Studentpub med FN-tema

  24 apr
  Stockholms universitet

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Vår generalsekreterare twittrar

 

Instagram