Idén om den goda debatten

Ett rollspel ska kännetecknas av god stämning och artig debatt. Det är din uppgift som ordförande att underlätta och främja detta. Det finns olika sätt att nå dit, vilka vi kommer att behandla senare i texten. Men varför är det så viktigt att det blir en bra debatt? Det finns flera anledningar.

Först och främst innebär en bra debatt om ämnet ifråga att de som deltar lär sig mer om ämnet och om andra staters ståndpunkter. Därmed medför det att delegaterna när de kommer hem från rollspelet har ett större intresse för politik och för vår världs framtid än när det började. Rollspelet blir också mycket roligare och intressantare om debatten är god, och många stater är delaktiga. Det blir roligare att se på för observatörer och lärare från andra skolor, som därmed kan inspireras att ha egna rollspel.

Som ordförande är det också viktigt att komma ihåg att många av deltagarna är skolelever, vars betyg är beroende av hur de presterar. Som ordförande är det din skyldighet att skapa en miljö där dessa elever gör sitt bästa, och det underlättas genom en god debatt.

Kontakta Terese Johansson

 • Wallström bör ta initiativ mot IS

  21 okt

  Margot Wallström bör ta initiativ till FN-beslut om marktrupp mot Islamiska staten och bjuda in till en Stockholmskonferens om långsiktigt agerande i Syrien och norra Irak, skriver Aleksander Gabelic och Linda Nordin i Svenska Dagbladet.

 • FN-dagen firas i Storkyrkan

  21 okt

  Anna Bergendahl gör som Emma Watson och talar om flickors rättigheter när FN-dagen firas i Storkyrkan, Stockholm, den 24 oktober kl 18.00.

 • Carolina Klüft på FN-bloggen

  17 okt

  Carolina Klüft, goodwillambassadör för Svenska FN-förbundet, gästbloggar på FN-bloggen på världsfattigdomsdagen den 17 oktober.

Läs fler nyheter

 • Seminarium inför FN-dagen

  22 okt
  Stockholms Konserthus

  Obs: seminariet är fullbokat.

  Inbjudan till Svenska FN-förbundets seminarium inför FN-dagen 2014

  FN och Islamiska staten – gränslösa utmaningar för världsorganisationen

  Välkommen till Svenska FN-förbundets traditionella seminarium inför FN-dagen. Vi firar FN-dagen och uppmärksammar samtidigt en aktuell världspolitisk fråga.

 • Föreläsning om Ukraina

  23 okt
  Regionmuseet, Kristianstad

  KL.18.30 föreläser Niklas Bernsand från Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet. "Ukraina - Regionalism, Nationella identiteter, Demokrati". Fri entré. Samverkan med ABF.

 • FN-dagen

  24 okt
  Stockholm

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram