Idén om den goda debatten

Ett rollspel ska kännetecknas av god stämning och artig debatt. Det är din uppgift som ordförande att underlätta och främja detta. Det finns olika sätt att nå dit, vilka vi kommer att behandla senare i texten. Men varför är det så viktigt att det blir en bra debatt? Det finns flera anledningar.

Först och främst innebär en bra debatt om ämnet ifråga att de som deltar lär sig mer om ämnet och om andra staters ståndpunkter. Därmed medför det att delegaterna när de kommer hem från rollspelet har ett större intresse för politik och för vår världs framtid än när det började. Rollspelet blir också mycket roligare och intressantare om debatten är god, och många stater är delaktiga. Det blir roligare att se på för observatörer och lärare från andra skolor, som därmed kan inspireras att ha egna rollspel.

Som ordförande är det också viktigt att komma ihåg att många av deltagarna är skolelever, vars betyg är beroende av hur de presterar. Som ordförande är det din skyldighet att skapa en miljö där dessa elever gör sitt bästa, och det underlättas genom en god debatt.

Kontakta Helén Huledal

 • Öka stödet till Mali

  25 nov

  Sverige bör öka sitt stöd till FN:s fredsfrämjande insats i Mali som svar på Frankrikes vädjan efter terrordåden i Paris, skriver Aleksander Gabelic och Linda Nordin i Svenska Dagbladet.

 • MR-kommissarien fick brev om Kompass

  24 nov

  Svenska FN-förbundet överlämnade på onsdagen ett brev till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter med kritik mot hanteringen av FN-svensken Anders Kompass.

 • Internationella dagen mot våld mot kvinnor

  24 nov

  Den 25 november uppmärksammas internationella dagen mot våld mot kvinnor. Vi arbetar konkret mot barnäktenskap och könsstympning.

Läs fler nyheter

 • Ljusfest 2015

  29 nov

  Halmstads fn-föreningen deltar i ljusfesten som Halmstads kulturförvaltning arrangerar. "Ett upplyst Halmstad" med fokus på flyktingsituationen. Ljusfesten hålls för att skapa gemenskap, värme och tygghet i vår hemstad. Halmstads kommun, föreningar, organisationer och kulturutövare samlas runt Nissan för en manifestation.

  Mer informaion om vad Halmstads fn-förening bidrar med kommer.

 • Nytt nummer av Världshorisont!

  30 nov

  Världshorisont nr 4/15, tema rasism och etnisk diskriminering i Sverige, kommer ut.
  Medföljande faktablad handlar om hur rasdiskriminering i Sverige granskas och vad Sverige har för åtaganden.

 • Nomineringsperiod till "Årets FN-lärare" öppnar

  1 dec

  Går du på en FN-skola? Nominera din lärare eller kollega som du tycker förtjänar att bli Årets FN-lärare!

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram