FN-filuren för barn - kalender och handledning

FN:s barnkonvention har funnits i snart 25 år. FN-filuren vill berätta för alla barn om deras rättigheter. För barn i åldrarna 6-12 år.

Nästan alla länder i hela världen har ställt sig bakom FN:s konvention om barnets rättigheter.

Kalendern kan användas på olika sätt. I förskolan och grundskolan som ett inspirerande och fantasieggande upplevelsematerial för eleverna.

Den första luckan kan öppnas den 1 oktober och den 24:e luckan i samband med FN-dagen den 24 oktober. Då kan eleverna fira FN-dagen med FN-filuren med teckningar och berättelser baserade på barnets rättigheter. Luckorna kan också öppnas i en takt så att den 24:e luckan öppnas den 20 november på Internationella barndagen. FN-filurens kalender kan även användas som julkalender hemma, i förskolan eller i grundskolan.

Till kalendern hör en handledning med en berättelse till varje lucka.
FN-filuren är tecknad av Maria Werle. Bilderna kommer från FN. Texten i handledningen är skriven av Berith Granath. Handledningen är 16 sidor. Materialet är utgivet i september 2009.

Kalendern kostar 129 kr för medlemmar och 149 kr för icke-medlemmar. Köp den i vår butik.

Kontakta Terese Johansson

 • Gabelic får förtjänstorden av Frankrikes regering

  2 mar

  Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic får den franska förtjänstorden Riddare av Ordre National du Mérite enligt ett beslut av president Hollande. Utmärkelsen delas ut på Frankrikes residens i Stockholm på tisdagen.

 • The Body Shop stödjer Flicka

  2 mar

  Inför internationella kvinnodagen den 8 mars kan du stödja FN-förbundets projekt Flicka genom att köpa kampanjprodukten Limited Edition Smoky Poppy Body Butter 50 ml i the Body Shops butiker.

 • Fira kvinnoveckan med oss

  2 mar

  FN-förbundet uppmärksammar kvinnor och flickor hela veckan den 2-8 mars inför internationella kvinnodagen.

Läs fler nyheter

 • Åter till Kalla kriget? Prof. Bo Peterson

  4 mar
  Regionmuseet, Kristianstad

  18.30 Föreläsning om Relationer mellan Ryssland, EU och USA i Ukrainakrisens spår, av Bo Petersson, professor, Malmö högskola

 • Internationella Kvinnodagen firas 5 mars

  5 mar
  Fryshuset, Stockholm

  Välkomna till en fullspäckad dag på Fryshuset inför Internationella kvinnodagen. Temat för årets evenemang är Rätten till min kropp!

 • Årsmöte

  5 mar
  VARBERG

  Välkommen till Varbergs FN-förening årsmöte!

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram