FN-filuren för barn - kalender och handledning

FN:s barnkonvention har funnits i snart 25 år. FN-filuren vill berätta för alla barn om deras rättigheter. För barn i åldrarna 6-12 år.

Nästan alla länder i hela världen har ställt sig bakom FN:s konvention om barnets rättigheter.

Kalendern kan användas på olika sätt. I förskolan och grundskolan som ett inspirerande och fantasieggande upplevelsematerial för eleverna.

Den första luckan kan öppnas den 1 oktober och den 24:e luckan i samband med FN-dagen den 24 oktober. Då kan eleverna fira FN-dagen med FN-filuren med teckningar och berättelser baserade på barnets rättigheter. Luckorna kan också öppnas i en takt så att den 24:e luckan öppnas den 20 november på Internationella barndagen. FN-filurens kalender kan även användas som julkalender hemma, i förskolan eller i grundskolan.

Till kalendern hör en handledning med en berättelse till varje lucka.
FN-filuren är tecknad av Maria Werle. Bilderna kommer från FN. Texten i handledningen är skriven av Berith Granath. Handledningen är 16 sidor. Materialet är utgivet i september 2009.

Kalendern kostar 129 kr för medlemmar och 149 kr för icke-medlemmar. Köp den i vår butik.

Kontakta Pernilla Bergström

 • Jim vann Zlatans tröja

  1 jul

  Jim Smith Erlandsson från Stockholm vann Zlatans signerade tröja till förmån för världens hungriga. Tack till alla som deltog i utlottningen och bidrog till att FN kan servera nästan 7 000 skolmåltider ytterligare!

 • FN:s utvecklingsarbete måste effektiviseras!

  30 jun

  Kom till lanseringen i Almedalen och få ditt exemplar av FN-förbundets debattantologi "Att trygga utvecklingen i världen" på torsdag kl 9!

 • Välkommen att besöka Sveriges enda minfält!

  26 jun

  Svenska FN-förbundet uppmärksammar hur minor och andra explosiva lämningar påverkar samhällen efter krigets slut genom en interaktiv utställning under Almedalsveckan.

Läs fler nyheter

 • FN-förbundet i Almedalen

  29 jun - 2 jul

  Under politikerveckan i Almedalen i Visby 28 juni – 5 juli medverkar FN-förbundet med flera seminarier och aktiviteter. Vi håller till på Sidas sommartorg "Sverige i världen".

 • Peace & Love i Borlänge

  2 jul - 5 jul

  Svenska FN-förbundet kommer i år att befinna sig på årets musikfest i Borlänge!

 • Romernas situation i Rumänien

  29 jul
  Aoseum, Vallg.16, Åhus

  19.00 Annelie Lindahl-Kenny, Sveriges ambassadör i Rumänien, talar om romernas situation i Rumänien och som tiggare i Sverige.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram