FN-filuren för barn - kalender och handledning

FN:s barnkonvention har funnits i snart 25 år. FN-filuren vill berätta för alla barn om deras rättigheter. För barn i åldrarna 6-12 år.

Nästan alla länder i hela världen har ställt sig bakom FN:s konvention om barnets rättigheter.

Kalendern kan användas på olika sätt. I förskolan och grundskolan som ett inspirerande och fantasieggande upplevelsematerial för eleverna.

Den första luckan kan öppnas den 1 oktober och den 24:e luckan i samband med FN-dagen den 24 oktober. Då kan eleverna fira FN-dagen med FN-filuren med teckningar och berättelser baserade på barnets rättigheter. Luckorna kan också öppnas i en takt så att den 24:e luckan öppnas den 20 november på Internationella barndagen. FN-filurens kalender kan även användas som julkalender hemma, i förskolan eller i grundskolan.

Till kalendern hör en handledning med en berättelse till varje lucka.
FN-filuren är tecknad av Maria Werle. Bilderna kommer från FN. Texten i handledningen är skriven av Berith Granath. Handledningen är 16 sidor. Materialet är utgivet i september 2009.

Kalendern kostar 129 kr för medlemmar och 149 kr för icke-medlemmar. Köp den i vår butik.

Kontakta Pernilla Bergström

 • Hedra alla veteraner

  29 maj

  Var med och tacka alla som har gjort eller gör FN-tjänst. Delta i FN-förbundets aktivitet i sociala medier på veterandagen den 29 maj!

 • Studio Ett om IS

  28 maj

  FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin medverkade på torsdagen i Studio Ett i ett samtal om Islamiska statens användning av sexuellt våld i Syrien och Irak.

 • MR-priset 2015

  28 maj

  För andra gången delar Svenska FN-förbundet ut sitt pris för mänskliga rättigheter. Pristagaren avslöjas vid en ceremoni på Nalen i Stockholm den 2 juni. Anmäl dig här!

Läs fler nyheter

 • Välkommen till utdelning av FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter!

  2 jun
  Nalen

  På tisdag den 2 juni delas Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter ut. Prisets syfte är att uppmärksamma en person som har gjort viktiga insatser för mänskliga rättigheter i Sverige.

 • Smaka på Stockholm

  4 jun - 7 jun
  Kungsträdgården i Stockholm

  Kom och träffa oss i Kungsträdgården!

  För 24 året i rad hålls det en matfestival i Kungsträdgården i Stockholm dit alla som vill får komma och prova på vad Stockholm har att erbjuda i matväg. Allt från foodtrucks till fine-dining-krogar representeras på området.

 • Frukostseminarium med Kajsa B Olofsgård

  5 jun
  Medelhavsmuseet

  Välkommen till frukostseminarium med Kajsa B Olofsgård, Sveriges ambassadör för Post 2015!

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram