FN-filuren för barn - kalender och handledning

FN:s barnkonvention har funnits i snart 25 år. FN-filuren vill berätta för alla barn om deras rättigheter. För barn i åldrarna 6-12 år.

Nästan alla länder i hela världen har ställt sig bakom FN:s konvention om barnets rättigheter.

Kalendern kan användas på olika sätt. I förskolan och grundskolan som ett inspirerande och fantasieggande upplevelsematerial för eleverna.

Den första luckan kan öppnas den 1 oktober och den 24:e luckan i samband med FN-dagen den 24 oktober. Då kan eleverna fira FN-dagen med FN-filuren med teckningar och berättelser baserade på barnets rättigheter. Luckorna kan också öppnas i en takt så att den 24:e luckan öppnas den 20 november på Internationella barndagen. FN-filurens kalender kan även användas som julkalender hemma, i förskolan eller i grundskolan.

Till kalendern hör en handledning med en berättelse till varje lucka.
FN-filuren är tecknad av Maria Werle. Bilderna kommer från FN. Texten i handledningen är skriven av Berith Granath. Handledningen är 16 sidor. Materialet är utgivet i september 2009.

Kalendern kostar 129 kr för medlemmar och 149 kr för icke-medlemmar. Köp den i vår butik.

Kontakta Terese Johansson

 • Daniel är Årets FN-lärare

  24 mar

  Daniel Gustavsson Emmertz, lärare på gymnasieskolan Spyken i Lund, tog i veckan emot Svenska FN-förbundets nyinstiftade pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

 • Sverige behöver mångfaldsplan

  23 mar

  Statsminister Stefan Löfven måste gå före med mångfaldsplan för att åtgärda utanförskapet i Sverige, skriver Svenska FN-förbundet i Aftonbladet i anslutning till FN-dagen mot rasism.

 • Starkt att uppleva projekt på plats

  19 mar

  - Det starkaste intrycket för mig är att se bevis för vad vårt bidrag verkligen har lett till, säger Anna Tjäder från The Body Shop, på plats i Etiopien med FN-förbundet.

Läs fler nyheter

 • B-kurs om fred, säkerhet och nedrustning

  27 mar
  Malmö

  B-kursen om fred, säkerhet och nedrustning är en fortsättning på FN-förbundets grundkurs i FN-kunskap.

  Kursen behandlar delar av FN:s och FN-förbundets arbete inom områdena fred och säkerhet, bland annat "skyldighet att skydda", nedrustning och Sveriges stöd till FN:s fredsarbete.

 • Earth Hour med Bikes vs Cars

  28 mar
  Regionmuseet, Kristianstad

  18.30 visas den alldeles nya filmen av Fredrik Gertten. Efterföljande samtal med Martin Risberg. 20.30 släcks ljuset. Fika och information om belysning med energirådgivaren Martin Holmén och en representant från Lyktan,

 • Frukostseminarium: Mer än minor

  31 mar
  Stockholm

  Inför internationella dagen mot minor bjuder FN-förbundet in till diskussion om pesronminor och deras påverkan på fred och säkerhet.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram