FN-filuren för barn - kalender och handledning

FN:s barnkonvention har funnits i snart 25 år. FN-filuren vill berätta för alla barn om deras rättigheter. För barn i åldrarna 6-12 år.

Nästan alla länder i hela världen har ställt sig bakom FN:s konvention om barnets rättigheter.

Kalendern kan användas på olika sätt. I förskolan och grundskolan som ett inspirerande och fantasieggande upplevelsematerial för eleverna.

Den första luckan kan öppnas den 1 oktober och den 24:e luckan i samband med FN-dagen den 24 oktober. Då kan eleverna fira FN-dagen med FN-filuren med teckningar och berättelser baserade på barnets rättigheter. Luckorna kan också öppnas i en takt så att den 24:e luckan öppnas den 20 november på Internationella barndagen. FN-filurens kalender kan även användas som julkalender hemma, i förskolan eller i grundskolan.

Till kalendern hör en handledning med en berättelse till varje lucka.
FN-filuren är tecknad av Maria Werle. Bilderna kommer från FN. Texten i handledningen är skriven av Berith Granath. Handledningen är 16 sidor. Materialet är utgivet i september 2009.

Kalendern kostar 129 kr för medlemmar och 149 kr för icke-medlemmar. Köp den i vår butik.

Kontakta Terese Johansson

Läs fler nyheter

 • World Press Freedom Day - Ola Sigvardsson

  3 maj
  Naturums hörsal, på Helgeå.

  15.00 Om Pressfriheten och ansvaret - lärdomar från terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Sveriges Pressombudsman Ola Sigvardsson, bördig från Tollarp, föreläser.

 • UNg15

  21 maj - 24 maj
  Sida Partnership Forum i Härnösand

  UNg15 är FN-förbundets årliga ungdomshelg som samlar 70 FN-engagerade ungdomar från hela Sverige. Årets tema är mänskliga rättigheter och helgen kommer bl.a. bjuda på spännande workshops, föreläsningar, FN-rollspel och karriärtips.

 • FNs dag för Mångfald och kulturell dialog

  21 maj
  Urbana Hembygdsgården, Kristianstad

  18 - 20 En kväll med kulturell dialog, mat och gemenskap. Panelsamtal mellan representanter för Svenska Kyrkan, frikyrkorna, de muslimska församlingarna m.fl. Mångkulturell underhållning. Urbana Hembygdsgården, Näsbychaussén 101.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram