Polarön - En Storyline om Klimat för årskurs 4 - 6

Klimatförändringarna angår oss alla. Svenska FN-förbundet har tagit fram en Storyline om klimat för lärare som vill arbeta med frågan på ett annorlunda sätt.

Omslaget till PolarönDenna storyline ger kunskap om klimatet och stärker elevernas engagemang för hållbar utveckling, miljö och internationell samverkan.

Handlingen utspelar sig på en påhittad ö i polartrakterna där konsekvenserna av klimatförändringarna är påtagliga. Eleverna delas in i forskarfamiljer som kommer från Tchad, Grönland, Slovakien, USA och Kina. De befinner sig på ön för att forska och gemensamt komma fram till lösningar för att minska de negativa klimatförändringarna.

Följande ämnen ingår; naturvetenskap, samhällskunskap, svenska, slöjd, hemkunskap, engelska samt idrott och hälsa.

Man kan använda cirka 3 veckor till Polarön men upplägget är flexibelt.

Ladda ner Polarön som pdf (PDF-dokument, 7,9 MB)

Kontakta oss

Vid frågor, kontakta:
Helén Huledal, skolansvarig
Tel: 08 462 25 81

Kontakta Pernilla Bergström

 • FN-förbundet i Almedalen: Efter säkerhetsrådsvalet

  3 jul

  Svensk FN-politik efter valet till FN:s säkerhetsråd, feminism och minor är tre teman för Svenska FN-förbundets aktiviteter under politikerveckan i Almedalen.

 • FN-förbundet i Almedalen

  30 jun

  Under politikerveckan i Almedalen 3-10 juli medverkar vi med flera seminarier och aktiviteter. Vi håller till på Sidas sommartorg "Sverige i världen" där besökarna kan röja minor från Sveriges enda minfält.

 • Förlamat säkerhetsråd måste vitaliseras

  28 jun

  Att verka för att FN:s säkerhetsråd återfår sin handlingskraft är en av Sveriges viktigaste uppgifter som nyinvald rådsmedlem, säger FN-förbundet.

Läs fler nyheter

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram