Polarön - En Storyline om Klimat för årskurs 4 - 6

Klimatförändringarna angår oss alla. Svenska FN-förbundet har tagit fram en Storyline om klimat för lärare som vill arbeta med frågan på ett annorlunda sätt.

Omslaget till PolarönDenna storyline ger kunskap om klimatet och stärker elevernas engagemang för hållbar utveckling, miljö och internationell samverkan.

Handlingen utspelar sig på en påhittad ö i polartrakterna där konsekvenserna av klimatförändringarna är påtagliga. Eleverna delas in i forskarfamiljer som kommer från Tchad, Grönland, Slovakien, USA och Kina. De befinner sig på ön för att forska och gemensamt komma fram till lösningar för att minska de negativa klimatförändringarna.

Följande ämnen ingår; naturvetenskap, samhällskunskap, svenska, slöjd, hemkunskap, engelska samt idrott och hälsa.

Man kan använda cirka 3 veckor till Polarön men upplägget är flexibelt.

Ladda ner Polarön som pdf (PDF-dokument, 7,9 MB)

Kontakta oss

Vid frågor, kontakta:
Helén Huledal, skolansvarig
Tel: 08 462 25 81

Kontakta Pernilla Bergström

 • Etiopiska städer fördömer barnäktenskap och könsstympning

  19 aug

  Tack vare FN-förbundets projekt Flicka har tre städer i Afambo-distriktet i Etiopien offentligt fördömt barnäktenskap och könsstympning. Vi tackar alla som har bidragit till en bättre framtid för många flickor!

 • Försvara barns rättigheter i Turkiet!

  16 aug

  Omvärlden måste försvara barns rättigheter och Turkiet måste tala klarspråk om hur man ser på skydd mot sexuella övergrepp och giftermål med unga, säger Svenska FN-förbundet som driver kampanjen Stoppa barnäktenskap.

 • Svåra konflikter kräver aktivt säkerhetsråd

  15 aug

  Under sommaren har en rad konflikter förvärrats med stort humanitärt lidande som följd. Det säkerhetsråd som Sverige nyligen valdes in i måste visa handlingskraft, skriver Aleksander Gabelic.

Läs fler nyheter

 • B-kurs om fred, säkerhet och nedrustning

  10 sep
  Skolgränd 2, Stockholm

 • Framtidsveckan i Kristianstad

  12 sep - 18 sep
  Regionmuseet, Kristianstad bl.a.

  Framtidsveckan – för en hållbar utveckling/ omställning är en aktivitet somFN-föreningen tillsammans med andra organisationer i Kristianstads kommun genomför under september 2016 i samverkan med Agenda 21.
  Under Framtidsveckan fokuserar vi på att hela kommunen skall vara hållbar - ekonomiskt, miljömässigt, socialt och demokratiskt. Vi driver på för ett hållbart Kristianstad!

 • Höstupptakt

  12 sep

  Välkommen på höstupptakt! Mer info kommer inom kort.

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram