Kriget i Syrien som började 2011 härjar fortfarande i landet och miljontals människor är på flykt. FN jobbar aktivt med att ge humanitärt stöd till människor i nöd men saknar tillräckliga medel.

FN-förbundet samlar genom Insamlingsstiftelsen FN-fonden in pengar till FN:s insatser i katastrof- och krissituationer. Insamlingen till Syrien går genom FN:s livsmedelsprogram till de i störst behov i Syrien med omnejd.

Trots vissa framsteg i form av avslutat matbistånd till grupper som bedömts mindre sårbara är situationen i Syrien fortsatt svår.

- Vi samlar för att vi är trötta att inte kunna göra något. Så i samband med att Frida springer marathon så lånade jag henne som maskot, berättar Charlotte om sin insamling.

Vill du engagera dig för en bättre och mer rättvis värld? Här kan du läsa mer om hur du kan engagera dig, din förening, din skola eller ditt företag - tillsammans kan vi göra skillnad!

FN-förbundet har genom insamlingsstiftelsen FN-fonden ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll. Din gåva förs över till FN:s livsmedelsprogram, som är på plats i Syrien. Miljontals människor är i behov av mat och tack vare ditt bidrag kan fler få hjälp.

Genom att stödja vår katastrofinsamling hjälper du de människor som är i störst behov. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Butik. Beställ läromedel och andra produkter från vår butik.

.