För dig som är UNg

Du som är ung som kan påverka och göra skillnad. FN-förbundet ger dig verktyg och möjligheter till att vara en del av framtiden. Här på UNg-sidorna kan du hitta aktiviteter och andra möjligheter att engagera dig på många olika sätt.

Har du frågor eller funderingar, kontakta gärna vår ungdomssekreterare.

Vill du göra praktik?

Svenska FN-förbundet erbjuder internationell praktik hos våra samarbetspartners ute i världen och även praktikplatser på vårt kansli i Stockholm. Här kan du läsa mer om aktuella praktikplatser.

UNg16 - årets största ungdomsevenemang!

UNg-helgen arrangeras varje år av Svenska FN-förbundet och är en träff för unga medlemmar och FN-skoleelever runt om i landet. UNg16 går av stapeln den 19-22 maj på i Härnösand. Årets tema är utveckling med fokus på Agenda 2030 och helgen kommer bjuda på massor med intressanta workshops, föreläsningar, gruppövningar, tävlingar och mycket mer!

Utbilda dig till informatör för Svenska FN-förbundet!

Informatörernas uppdrag är att arrangera och delta i aktiviteter som syftar till att sprida information om FN-förbundets projekt Flicka/Skolmat samt Agenda 2030  på sin ort och på näraliggande platser. Det är ett tidsbegränsat uppdrag som börjar med en utbildningshelg på FN-förbundets kansli i Stockholm under sensommaren och varar under ett år. Läs mer här.

Ung-bloggen

Den absolut bästa informationskanalen för dig som är ung och intresserad av internationella frågor är ungdomssekreterarens blogg, www.ungbloggen.se. Se de senaste uppdateringarna här:

Facebook

FN-förbundets ungdomsverksamhet har en sida på Facebook: UNg FN-förbundet. Gå in och gilla och häng med i vad som händer i FN-världen.

Twitter

När ungdomssekreteraren är på resande fot runt om i Sverige, i skolor, lokalföreningar och i världen finns det ett twitterkonto att följa på @SFNUNg

Kontakta Marcia Munoz

 • FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter 2016

  25 maj

  Välkommen till prisutdelning och paneldiskussion om det svenska skyddet mot barn- och tvångsäktenskap den 2 juni kl 11.

 • Ge civilsamhället insyn i FN

  20 maj

  Civilsamhället måste garanteras insyn i FN-arbetet, säger Svenska FN-förbundet efter att Islamiska konferensorganisationen stoppat en rad hbtq-organisationer från att närvara vid en hiv/aids-konferens i juni.

 • Agera mot sexuella övergrepp

  18 maj

  Öppenhet och press på truppbidragande länder krävs för att stoppa sexuella övergrepp i fredsfrämjande FN-insatser, säger Svenska FN-förbundet.

Läs fler nyheter

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram