För dig som är UNg

Du som är ung som kan påverka och göra skillnad. FN-förbundet ger dig verktyg och möjligheter till att vara en del av framtiden. Här på UNg-sidorna kan du hitta aktiviteter och andra möjligheter att engagera dig på många olika sätt.

Har du frågor eller funderingar, kontakta gärna vår ungdomssekreterare.

Vill du göra praktik?

Svenska FN-förbundet erbjuder internationell praktik hos våra samarbetspartners ute i världen och även praktikplatser på vårt kansli i Stockholm. Här kan du läsa mer om aktuella praktikplatser.

UNg16 - årets största ungdomsevenemang!

UNg-helgen arrangeras varje år av Svenska FN-förbundet och är en träff för unga medlemmar och FN-skoleelever runt om i landet. UNg16 går av stapeln den 19-22 maj på i Härnösand. Årets tema är utveckling med fokus på Agenda 2030 och helgen kommer bjuda på massor med intressanta workshops, föreläsningar, gruppövningar, tävlingar och mycket mer!

Utbilda dig till informatör för Svenska FN-förbundet!

Informatörernas uppdrag är att arrangera och delta i aktiviteter som syftar till att sprida information om FN-förbundets projekt Flicka/Skolmat samt Agenda 2030  på sin ort och på näraliggande platser. Det är ett tidsbegränsat uppdrag som börjar med en utbildningshelg på FN-förbundets kansli i Stockholm under sensommaren och varar under ett år. Läs mer här.

Ung-bloggen

Den absolut bästa informationskanalen för dig som är ung och intresserad av internationella frågor är ungdomssekreterarens blogg, www.ungbloggen.se. Se de senaste uppdateringarna här:

Facebook

FN-förbundets ungdomsverksamhet har en sida på Facebook: UNg FN-förbundet. Gå in och gilla och häng med i vad som händer i FN-världen.

Twitter

När ungdomssekreteraren är på resande fot runt om i Sverige, i skolor, lokalföreningar och i världen finns det ett twitterkonto att följa på @SFNUNg

Kontakta Marcia Munoz

 • Etiopiska städer fördömer barnäktenskap och könsstympning

  19 aug

  Tack vare FN-förbundets projekt Flicka har tre städer i Afambo-distriktet i Etiopien offentligt fördömt barnäktenskap och könsstympning. Vi tackar alla som har bidragit till en bättre framtid för många flickor!

 • Försvara barns rättigheter i Turkiet!

  16 aug

  Omvärlden måste försvara barns rättigheter och Turkiet måste tala klarspråk om hur man ser på skydd mot sexuella övergrepp och giftermål med unga, säger Svenska FN-förbundet som driver kampanjen Stoppa barnäktenskap.

 • Svåra konflikter kräver aktivt säkerhetsråd

  15 aug

  Under sommaren har en rad konflikter förvärrats med stort humanitärt lidande som följd. Det säkerhetsråd som Sverige nyligen valdes in i måste visa handlingskraft, skriver Aleksander Gabelic.

Läs fler nyheter

Se hela kalendariet

Få mail när vi publicerar nyheter

Fyll i din e-postadress:


 

Följ oss på Twitter

 

Följ oss på Instagram